0345-582068

Voetproblemen

Wratten

Voetwratten vormen bijna 10% van de voetklachten

Voetwratten vormen bijna 10% van de voetklachten en zijn net zoals voetschimmel moeilijk te behandelen. Deze voetwratten worden veroorzaakt door een virus dat binnenkomt via kleine huidbeschadigingen en ze zijn dus overdraagbaar. U wordt meestal besmet met voetwratten in bijvoorbeeld sportzalen en zwembaden of door het passen van schoenen met blote voeten.

Voetwratten zijn huidwoekeringen waarin bloedvaatjes meegroeien, en kan veel op een likdoorn of op eelt lijken. Het verschil tussen een voetwrat en een likdoorn is dat een voetwrat pijn geeft bij zijwaartse druk (knijpen) en een likdoorn bij druk van boven. De pedicure of uw huisarts kan u vertellen of u een voetwrat of een likdoorn heeft.
Duidelijk is dat u op plekken waar u besmet zou kunnen raken, nooit op blote voeten moet lopen en in eigen omgeving moet zorgen dat u anderen niet besmet met voetwratten.
 
Voetwratten verwijderen: de oplossing
Een arts kan de voetwrat verwijderen door hem te bevriezen met bijvoorbeeld vloeibare stikstof. Dat kan enkele dagen pijn geven. Het is altijd raadzaam wanneer u de wrat laat behandelen de eeltlaag voor bezoek aan de huisarts te laten verwijderen door uw pedicure.
Een andere behandeling is met een 'chemische pakking' die de pedicure aanbrengt. De ‘chemische pakking’ heeft als nadeel dat u meerdere malen terug moet komen en de plek niet nat mag worden.

U kunt zelf een voetwrat behandelen door een wrattentinctuur te gebruiken. Een nadeel van alle bijtende stoffen is dat de huid rond de voetwrat beschadigd kan worden. Bescherm die huid daarom in ieder geval goed.

Voetwratten verdwijnen doorgaans meestal na een paar jaar vanzelf. U kunt daarop wachten, maar dan bent u ondertussen wel een bron van mogelijke besmetting voor anderen. Zorg er dus voor dat u deze lastige voetaandoening niet oploopt, door een goede voetverzorging.

Stap2 voetzorg verkoopt de producten:
- wratten van Samenwerkende Pedicures verkrijgbaar. Met het handige doseertuitje kunt u het produkt gemakkelijk, 2x daags. op de wrat aanbrengen. Prijs 12,50
- En WratX. Prijs 19,95