Diabetische voet

Diabetische voetzorg

Van alle mensen met diabetes (suikerziekte) heeft 1 op de 4 voetproblemen.
Diabetische voetzorg is ontwikkeld om de kans op deze voetproblemen zoveel mogelijk te voorkomen. Vanaf 2022 zijn er een aantal veranderingen gedaan om de voetzorg te verbeteren. Zodra diabetes is geconstateerd, wordt er jaarlijks een screening van de voeten gedaan door de podotherapeut

Het zorgprofiel
Bij de eerste screening wordt gekeken of u last heeft van gevoelloosheid of problemen met de bloeddoorstroming. De podotherapeut zal het risico op een wond (ulcus) inschatten op een schaal van 0 t/m 3. Dit is de zogeheten SIMS classificatie. Als blijkt dat u een verhoogd risico heeft, kijken zij in welk zorgprofiel u moet worden ingedeeld. Dit profiel bepaalt welke zorg en hoeveel behandelingen u nodig heeft.

Individueel behandelplan
Op basis van het uitgebreid voetonderzoek stelt de podotherapeut een individueel behandelplan op. In dit plan staat welke voetzorg onder medisch noodzakelijk valt en hoeveel voetbehandelingen u krijgt bij de pedicure. Eens per jaar is er daarna een controle om te zien of alles klopt volgens plan.

Vergoeding vanuit de zorgverzekering
Medisch noodzakelijke voetzorg wordt vergoed vanuit de basisverzekering. Dit geldt voor bijvoorbeeld het uitgebreid voetonderzoek en de jaarlijkse voetscreening.

Eigen extra bijdrage bij de pedicure
De medisch noodzakelijke pedicurebehandelingen volgens het behandelplan worden vergoed vanuit de basisverzekering vanaf zorgprofiel 2. Wanneer ook de niet medisch noodzakelijke voetzorg tijdens de behandeling wordt uitgevoerd heeft u een eigen bijdrage bij uw pedicure. Deze eigen bijdrage kan verschillen omdat niet iedere podotherapeut dezelfde vergoeding geeft per behandeling. Bespreek vooraf met uw pedicure of u gebruik wilt maken van alleen de noodzakelijke voetzorg of een complete behandeling wil.

Stap2 voetzorg is aangesloten bij Podotherapie Hermanns (Herman Kuijkstraat 19, oude Bieb) en Podotherapie in Beweging (Rijksstraatweg 64-125, de Pluk)

 

Bedrijfsgegevens

Stap2 Voetzorg
De Chamotte 9
4191 GT  Geldermalsen

0345-582068

info@stap2voetzorg.nl

Informatie

Social Media

Betaalmogelijkheden

 

© 2021 Stap2 Voetzorg

Please publish modules in offcanvas position.