Zorgverzekering

Alles over de vergoedingen en voorwaarden van diverse zorgverzekeraars.

Wanneer u een basisverzekering heeft en geen diabetes patiënt bent wordt de pedicure behandeling doorgaans niet vergoed door uw verzekering. Hiervoor heeft u een aanvullende verzekering nodig. 
Wanneer u wel een aanvullende verzekering heeft moet de pedicure waar u uw voeten laat behandelen geregistreerd staan in het Kwaliteitsregister voor Pedicure (KRP)

Diabetes
In 2021 hebben er een aantal wijzigingen plaats gevonden in de manier waarop de voetzorg voor mensen met diabetes geregeld is. Ook u kunt hiermee te maken krijgen. Hieronder wordt u geïnformeerd over de veranderingen en waar u op moet letten.
 
Zorgprofielen
Met ingang van 2015 wordt de voetzorg opgedeeld in zorgprofielen. Er zijn 4 zorgprofielen, waarbij geldt dat hoe hoger het zorgprofiel is, hoe meer voetzorg noodzakelijk is. U loopt dan namelijk meer risico op wondjes. Het vaststellen van het zorgprofiel gebeurt onder verantwoordelijkheid van de podotherapeut of uw behandelend arts, dit kan uw huisarts of internist zijn. Die kan dat uitbesteden aan verschillende zorgverleners, bijvoorbeeld een diabetisch verpleegkundige of een praktijkondersteuner van uw huisarts. De hoogte van het zorgprofiel bepaalt of de voetzorg vanuit de basisverzekering of vanuit de aanvullende verzekering vergoed wordt.
 
Basisverzekering
De zorgverzekeraars hebben hun voorwaarden 2021 bekend gemaakt. De basisverzekering kent een vergoeding voor voetzorg bij diabetes als je zorgprofiel 2, 3 of 4 hebt. Voor zorgprofiel 1 zijn soms vergoedingen mogelijk vanuit de aanvullende verzekering, evenals voor reumatoïde artritis en bloedvatproblemen.
 
Aanvullende verzekering
Als uw voetzorg niet door de basisverzekering gedekt wordt (zorgprofiel lager dan 2), dan is soms vergoeding mogelijk onder de aanvullende verzekering. Let hierbij op uw polisvoorwaarden.

Stap2 voetzorg heeft een contract met Podotherapie in Beweging, Hermanns Podotherapie en Zorggroep Gelders Rivierenland

 
Klik hier om naar de vergelijkingssite Zorgwijzer.nl te gaan.

 

Bedrijfsgegevens

Stap2 Voetzorg
De Chamotte 9
4191 GT  Geldermalsen

0345-582068

info@stap2voetzorg.nl

Informatie

Social Media

Betaalmogelijkheden

 

© 2021 Stap2 Voetzorg

Please publish modules in offcanvas position.